ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΈΝΑΡΞΗΣ ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΈΝΑΡΞΗΣ
ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΟΝΕΩΝ

Την Παρασκευή 10/01/2020 στις 18.30.-20.30 στον Νέο Κόσμο ξεκινά η νέα πρωτοποριακή ομάδα:
Θετικής Γονεϊκότητας – Positive Parenting
Η ομάδα της Θετικής Γονεϊκότητας παρέχει στους γονείς μια διαδικασία υψηλών απαιτήσεων ψυχοεκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι στόχος αρχικά είναι η ενδυνάμωση και η φροντίδα του γονέα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και στον ρόλο του ως γονέας, στην σχέση του με το παιδί του
Οι γονείς συνήθως επικρίνονται για την συμπεριφορά των παιδιών τους αλλά κανείς δεν τους ρωτά πόσο κουρασμένοι, εξαντλημένοι είναι στο τέλος της ημέρας. Είναι άνθρωποι με φόβους με καθημερινά άγχη και αγωνίες.. Αν λοιπόν ο οργανισμός τους υποφέρει η δυσκολεύεται, χρειάζεται να βρουν απαντήσεις και λύσεις , χρειάζεται κάποιος να τους ακούσει. Κάποιος να ανακουφίσει αυτό το βάρος.

Η θετική γονεϊκότητα (positive parenting) έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι σχεδιασμένο με πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, μέσα από την θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση που διαθέτει.
Η στάση της θετικής γονεϊκότητας ενισχύθηκε από την Θετική ψυχολογία την οποία εμπνεύστηκε ο Martin Seligman, η οποία βασίζεται στην αναζήτηση και εστίαση στα θετικά συναισθήματα και χαρακτηριστικά , με αισιοδοξία και έμπνευση, που βοηθούν στο να αναπτυχθεί ένας υγιής, ανθισμένος, χαρούμενος εαυτός, που έχει την δυνατότητα να επιλύει θέματα ευκολότερα και να ζεί καλύτερα.

Η μέθοδος της Θετικής Γονεϊκότητας που εφαρμόζουμε στον χώρο μας, περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

Α) Ανατροφή Συναισθηματικής προσκόλλησης(Attachment parenting)
Στην ευαισθητοποίηση σε μια ανατροφή Συναισθηματικής προσκόλλησης (attachment parenting) Η ανατροφή συναισθηματικής προσκόλλησης (attachment parenting) παρέχει φροντίδα στον γονέα και δεύτερον, γονεϊκές πρακτικές που είναι υπεύθυνες για την δημιουργία ενός ισχυρού συναισθηματικού δεσμού μεταξύ της μητέρας και του βρέφους. Μέσω του attachment parenting, τα παιδιά εισπράττουν ζεστασιά, στοργή και ενσυναίσθηση ενώ αποκτούν αισθήματα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Β)Πνευματική Γονεϊκότητα
Στην ενίσχυση της Πνευματικής Γονεϊκότητας η οποία βασίζεται στις αξίες που περνάμε στα παιδιά μας και που διέπουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Η ανάπτυξη της διάκρισης του τι είναι καλό για το παιδί και τι δεν είναι, είναι πολύ σημαντική. Σε αυτή την ενότητα στόχος είναι να αναγνωρίσουμε αξίες δικές μας και να βοηθήσουμε το παιδί μας να γίνει όλο και πιο συνειδητό για αυτό που αισθάνεται. Να γνωρίζει αν αυτό που επιλέγει το ωφελεί σαν ύπαρξη αλλά και σαν ένα άτομο που θέλει να συνυπάρχει αρμονικά με τους άλλους.
Η σταδιακή εκπαίδευση στο «καλό , αγαθό και ωραίο» σε συνδυασμό με την γνώση της προστασίας του εαυτού χωρίς να βλάπτω τους άλλους, είναι νομίζω ο χρυσός κανόνας για την ζωή.

Γ) Ενδυνάμωση του οργανισμού του Γονέα με αρχές Θετικής Φιλοσοφίας
Ο γονέας είναι και εκείνος ένας οργανισμός που διέπεται από ανάγκες σωματικές, συναισθηματικές και πρακτικές στην καθημερινότητα. Η ενότητα αυτή περιέχει βιωματικά εργαστήρια και επιχειρεί να αφουγκρασθεί τις δυσκολίες των γονέων και να απαντήσει, αλλά επιπλέον να τις ανακουφίσει.
Η διαδικασία της ομάδας

Η ομάδα συναντάται μια φορά την εβδομάδα. Η πρώτη συνάντηση θα είναι την Παρασκευή 8/01/20 το απόγευμα 18.30-20.30. Κατόπιν συνεννόησης την ημέρα αυτή με όλα τα μέλη, η ομάδα μπορεί να μεταφερθεί για την Τετάρτη.

Η διάρκεια του κύκλου αυτού είναι για 14 δίωρες συναντήσεις.Το κόστος είναι 350 ευρώ.

Δουλεύουμε μαζί στενά ως ομάδα 8-10 ατόμων. Τα μέλη συμμετέχουν στο βαθμό που επιθυμούν και είναι ελεύθερα να εκφράζουν ό,τι νιώθουν ή σκέφτονται.
Δεν υπάρχουν βαθμολογίες ή διαγωνίσματα. Υπάρχουν πολλά βιωματικά εργαστήρια που ευαισθητοποιούν τον γονέα στην σχέση του με το παιδί του αλλά και στην σχέση του με το Εσωτερικό του παιδί. Παράλληλα γίνεται ενίσχυση του εαυτού των γονέων, με σκοπό να διευρύνουν και ανακουφίσουν τον δύσκολο ρόλο τους.
Στόχος μας είναι σε ένα κλίμα φιλοξενίας, αποδοχής και ενσυναίσθησης, να βιώσετε τον εαυτό σας ως ένα φροντισμένο γονέα, και να πάρετε την επιστημονική κατάρτιση που θα σας προσφέρει η εκπαίδευσή αυτή.
………να μοιραστούμε το δύσκολο έργο σας, να φέρουμε την χαρά και την ευημερία στην οικογένειά σας